Резултатите след изборите на 14 ноември са ясни, а днес избраните народни

...
Резултатите след изборите на 14 ноември са ясни, а днес избраните народни
Коментари Харесай

Имаме човек в парламента, но нямаме достатъчно жени

Резултатите след изборите на 14 ноември са ясни, а днес избраните народни представители участваха в първото съвещание на 47-ото Народно заседание. „ Продължаваме промяната “  имат 67 народни представители, откакто събраха 25,67% от вота. Коалицията ГЕРБ-СДС са с 59 депутати – четири по-малко в съпоставяне предходното Народно събрание, а този път Бойко Борисов се отхвърли от депутатското си място още преди оповестяването на описите.

След завръщането на Делян Пеевски и активизирането на вота от Турция, Движение за права и свободи се разположи на третото място с 34 мандата – пет повече, в сравнение с получиха на изборите през юли. Българска социалистическа партия има 26 места, „ ИТН “ – 25, а „ Демократична България “ – едвам 16. Троянският кон в новия парламент „ Възраждане “ има 13 мандата, а депутатите от партията през днешния ден не се включиха в общата фотография в пленарната зала, с която приключи и първото съвещание на новия парламен).  

В Народното събрание влизат общо 54 дами и 186 мъже. Дамите образуват едвам 22,5% от Народното събрание. В 46-ото Народно събрание през юли те бяха 24,1%, а в 25-тото през април 24,5%. В 44-то Народно заседание пък процентът беше е 23,8%. Това демонстрира, че така и така притеснително ниският % на дами, които ни съставляват, продължава да се намалява – те не образуват даже една четвърт от общия брой на народните представители. Ето кои са дамите, които въпреки всичко съумяха да си извоюват място в Народното събрание:

„ Продължаваме промяната “

Най-новата политическа мощ в Народното събрание се появи преди по-малко от три месеца, само че съумя да грабне максимален % от вота. Групата ще разполага с 67 депутати, от които 14 са дами – това се равнява на 20,8%. Според „ Галъп интернешънъл “ „ Продължаваме промяната “ е събрала „ малко по-женски избор “ и е влезнала в нишата на „ Демократична България “.

Лидерите на партията Кирил Петков и Асен Василев, които неведнъж подчертаваха образованието си от „ Харвард “, могат да се похвалят и с дама, приключила магистратура в влиятелния университет – Лена Бориславова. Тя е правист и влезе и в класацията на сп. „ Форбс “ „ 30 под 30 “ за цяла Европа. В групата на Политическа партия е и Яна Балникова, която беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на стопанската система.

Другите дами са Александра Милчева, Антония Димитрова, Венеция Нецова-Ангова, Гергана Данева, Екатерина Димитрушева, Инна Иванова, Радостина Ценова, Рена Стефанова, Снежана Апостолова, Татяна Султанова – Сивиева, Цветелина Симеонова – Заркин и Юлия Иванова.

ГЕРБ-СДС

ГЕРБ е единствената партия у нас, която има специфичен клон за дамите – Жени-ГЕРБ. Но на каква цена, в случай че водачът Бойко Борисов постъпва с тях като с Цвета Караянчева. Въпреки това за следващ път точно ГЕРБ-СДС имат най-вече дами в Народното събрание – 17 от общо 59 души, което се равнява на 29,8% от цялата партийна група.

В Народно събрание влизат добре познатите ни някогашни министърки Десислава Танева, Петя Аврамова, Деница Сачева, Теменужка Петкова, Екатерина Захариева и Николина Ангелкова. Дани Каназирева, някогашен регионален шеф на Пловдив,бе изключена от ГЕРБ през 2010 година и направи няколко политически прехвърлянето, оглави листата на партията в Пловдив и също ще прекрачи прага на Народното събрание.  

Влизат също и Анна Александрова, Деница Николова, Десислава Трифонова, Евгения Алексиева, Илиана Жекова, Ирена Димова, Мария Белова, Росица Кирова и Славена Точева.

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР